divendres, 2 de setembre del 2011


Resum del mes d'Agost a Puigcerdà

Comença l’agost amb força variabilitat, mínimes entre els 13 i 17ºC, i màximes que no arriben al 30ºC, i la primera setmana amb tres dies alternats de ruixats lleus  que no arriben als 5 mm  i remullen el terreny.

El dia 9 hi ha una baixada generalitzada de les mínimes a tot el Pirineu,  com també a la resta de Catalunya, les màximes pels voltants dels 28ºC.

El cap de setmana que comença el divendres 12, s’inicia una pujada considerable de les temperatures, tant mínimes com màximes i es a partir d’aquests dies en que oficialment s’acaba la canícula, en que la calor d’estiu pren protagonisme i les màximes arriben a la cota dels 30ºC.
Les poques pluges que havien caigut la primera quinzena, s’acaben dràsticament a l’inici de la 2ªquinzena juntament amb una onada de calor que ha durat pràcticament dues setmanes i on les màximes han superat els 30ºC, i dos dies per damunt dels 33ºC.

El cap de setmana del 27-28 baixen dràsticament les temperatures, tant les mínimes, uns 9ºC, com les màximes, uns 5ºC.

La última setmana d’agost (de tres dies) que enllaça amb el començament de setembre es recuperen lleugerament les temperatures i a partir de migdia es formen tempestes violentes a la comarca veïna del ripollès, veient-se les formacions i les encluses des de Cerdanya

-------------------
El setembre ha començat amb un dia el d'ahir, de transició amb temperatures semblants a les que teniem els últims dies d'agost, i un dia més sense precipitació.  El cel es va mantenir mig tapat i al vespre es va poder albirar la lluna en el seu quart creixent

Evolució d'ahir, 1 de setembre
---------------------------
Per avui divendres, hi ha un avís per pluja de nivell 1 a la part occidental de Catalunya, de moment a aquesta hora del matí no afecta Cerdanya.
--------------------
Dades meteorològiques d’avui a Puigcerdà, a les 8 del matí 
 Temperatura actual: 12'5ºC 
Màxima d’ahir: 27'3ºC 
Mínima d’avui: 12'5ºC 
Pressió atmosfèrica: 1018 hp
 Humitat ambient: 64 % 
Pluja en 24 h: ---- 
Estat del cel: 1/8 de cel tapat 
Visibilitat: excel·lent
Cop de vent màxim: SSE de 20'5 km/h