dimarts, 9 de març del 2010

el Cadí

la Tossa d'Alp

vers el nord, França

.Per fi ens ha arribat la nevada que estàvem esperant. Va ser ahir en concret, el 8 de març del 2010, una data que ens quedarà gravada en la memòria. La neu va començar a Puigcerdà ja la nit del 7 al 8 o sigui que el 8 al matí teniem 11 cm de neu acumulada, durant la resta del dia va anar precipitant de forma minsa però continua fins a mitja tarda, amb unes intensitats variables segons l'indret de la comarca. A Das dins el poble es varen acumular 40 cm en canvi a Puigcerdà 19 i a Llívia 10. El que si va ser espectacular era a La Molina, a la zona de l'estació el gruix a les 12 del migdia ja arribava als 45 cm i continuant la precipitació.
Ahir vam estar tot el dia amb temperatures negatives, i aquest matí ens hem llevat amb un fred d'allò més acusat, -9ºC fred que aguantarà la neu sobre el terreny durant uns quants dies tot i que surti el sol.
---------
DADES METEO d’avui a Puigcerdà, a les 8 del matí
Temperatura actual: -8'3ºC
Màxima d’ahir : -1'7ºC
Mínima d’avui : -9ºC
Pressió atmosfèrica : 1001 hp
Humitat ambient : 67 %
Precipitació en 24 h : 0 mm
Neu en 24 h: 8 cm - Gruix total en tot l'episodi: 19 cm
Estat del cel: cel serè, visibilitat excel.lent
Cop de vent màxim: WNW de 13'3 km/h

Veiem com estava el panorama, ben nevat

1 comentari:

Abelunimbus ha dit...

Quin regal d'aniversari llevar-se amb aquest panorama!! Sí, realment la recordarem la data d'ahir! Res fora del que pugui passar qualsevol hivvern/primavera en el vostre cas, però no cal dir res de la resta... Nem a mirar el vídeo amb la Lia!!! Per molts anys!!