diumenge, 20 de gener del 2013

Ahir

Aprofitant la cel·lebració del Dia Mundial de la neu es va organitzar a La Molina la "Primera Trobada Meteorològica", amb una sèrie d'activitats lúdiques al matí i tres xerrades a la tarda sobre temes meteo.

El temps plujós i emboirat va deslluïr una mica la cursa d'esquí, la caminada amb raquetes i un curs d'iniciació a l'us del ARVA

A la tarda les xerrades a carrec den Jordi Cruz sobre "Els deixants de condensació", la Meritxell Pagès sobre "Predicció en zones d'orografia complexa" i  d'en Francesc Mauri sobre "Canvi climaàtic: també al Pirineu?", es varen desenvolupar sense incidències. 
He gravat en audio cada una d'elles, puc oferir-les a qui estigui interessat.

Ahir ens va creuar la super borrasca i en el moment de més baixa pressió, el baròmetre marcava 981 hp entre les 19 i les 20 h.

Durant tot el dia va anar plovent i la conjunció de pluja, boira i vent de garbí va provocar la fosa de molta part de la neu que havia caigut el pasat dimarts dia 15.

A Girul, un llogaret per damunt Meranges, la pluja es va convertir en neu des de la mitjaniti aquest matí portaven 15 cm de neu nova
 --------------------
Dades meteorològiques d’avui a Puigcerdà, a les 8 del matí 
 Temperatura actual: 1.0ºC 
Màxima d’ahir: 7.6ºC 
Mínima d’avui: 0.9ºC 
Pressió atmosfèrica: 989 hp 
Humitat ambient: 91% 
Humitat mínima d'ahir: 79% a les 14.56 h
 Pluja en 24 h: 23.4 mm
 Neu en 24 h: ----
Estat del cel: 8/8 de cel tapat 
Visibilitat: Regular
Cop de vent màxim: Llevant de 11.5 km/h
Aquest matí a les 08.23 h