dissabte, 19 de març del 2011

Avui dissabte, 19 de març a les 19:10 tenim la última Lluna Plena de l'hivern, i coincidirà en el moment en que comenci a sortir per l'horitzó.
En aquests moments es quant la Lluna està en el seu punt mes proper a la Terra i es veurà mes gran que la resta de l'any


La Lluna no sempre es troba a la mateixa distancia de la Terra, la distancia entre la Lluna i la Terra oscil·la entre els 406.000Km (apogeu) i els 356.000Km (perigeu). La diferencia de tamany entre un i l’altre es d’un 14%, i la Lluna brilla un 30% mes al perigeu que a l’apogeu.
---------------
No penjo dades, doncs estic de cap de setmana, fora de Cerdanya.

2 comentaris:

Abelunimbus ha dit...

Clar, i quan coincideix el perigeu amb la lluna plena, imagin't. Aquí Hèlsinki ha parat de nevar, en algun moment Déu n'hi do com les hi fotia. Ara fa una estona 40llevaneus m'han fet unes dances molt inyeressants aquí davant. Neva, o nevava vaja, però tot continua funcionant. És Finlandia, no les espanyes (ni Gran Bretanya, ni Alemanya).
Dos de set, per vosaltres dos de sis. Esperant que em cridin per embarcar. El vol surt d'aquí una hora i mitja. Ara criden els de Seul (gate is closing in two minutes).
Apali, ja diré algo des de les índies orientals.
Salut!

Abelunimbus ha dit...

4 llevaneus, no 40, que no ha nevat tant! Hagués estat bé 40 llevaneus dansant aquí nevant.

Happy full moon!