diumenge, 21 de desembre del 2008

Solstici d'hivern
A V U I !!!
Avui hem tingut l'última sortida de sol d'aquesta tardor.
A migdia, a les 12:04 UTC entrem a l'hivern astronòmic, o sigui que estem al día més curt de l'any, unes 9:04 hores de llum, i a la nit més llarga, unes 14:56 hores de foscor.
Aquest hivern ens arriba amb unes temperatures més càlides que la passada tardor, pero no ens refiem, ja que a mitjà termini, pels volt de Nadal/Sant Esteve, ens tornarà a visitar una petita bossa de fred, que produirà nevades altra cop.
-------------------------
DADES METEO d’avui a Puigcerdà, a les 8 del matí
Temperatura actual: -3'1
Màxima d’ahir : 6'7
Mínima d’avui : -3'3
Pressió atmosfèrica : 1029 hp
Humitat ambient : 66 %
Precipitació en 24 h : 0 mm
Neu en 24 h: 0 cm
Estat del cel: serè
Cop de vent màxim: WNW de 10'1 km/h

3 comentaris:

Abelunimbus ha dit...

Petita no, una senyora bossa d'aire fred!! Què més? Efectivament, solstici d'hivern, i es dóna la paradoxa, que el dia que entrem a l'hivern és el més càlid del desembre i en alguns casos. o a tt arreu, perquè moltes àrees de la Catalunya Central continuen sota la boirq o sense la boira però amb l'aire fred estancat, petò en d'altres casos la temperatura arriba fàcilment als 15 graus i fins i tot a Queralbsi LLanars es freguen els 18.
Vaya lenticularis! Ja me'n recordo, ja...

jordi cerdanya ha dit...

Be, hem arribat als 17'9, es a dir el dia més càlid de tot el desembre, i amb una amplitut de 21'2ºC, algo BRUTAL, amb un cel despejat tot el día.

Els lenticularis son d'ahir, dia 20 i varen ser una bona despedida de la tardor.

Abelunimbus ha dit...

Sí, brutal sobretot els 17.9 i més cmparant-los amb les màximes de set dies abans, més qu e n opas l'amplitud, que fins i tot en deus haver vist de més bèsties. A Tiana 14.9. Per cert, a les 12 de la nit, però per Sant Esteve pugem a fer Jisàs a Berga. Suposo que no buscaràs excusa...